12/27/2021»»Monday

Tactrix Port Devices Driver

12/27/2021

Tactrix Open Port 2.0 Firmware Download Slipknot Full Album Download Free Rar Vikings Season 5 Download Data Q Instruments Nginx: emerg Invalid Parameter Http2 In Airflow License Key Resharper 2018.3 License Key Driver Sony Vaio Pcg-7k1l Bc Fake Id Fuckbook Premium Hack Ni Myrio Project Essentials Guide Pdf. Vendor: Future Technology Devices International, Ltd / Device: Tactrix OpenPort 1.3 Subaru.

If you experience any issues in downloading the files on this page, please use a browser other than Internet Explorer.

This is an Openport 2.0 driver and J2534 DLL-only install for users who only intend to use non-EcuFlash software with their Openport 2.0. This install also contains a few J2534 coding examples for developers in C. If you plan to use EcuFlash, do not download these files - go to the EcuFlash download page instead, as the driver and J2534 DLL installation are built into the EcuFlash install.

Tactrix Store

none1 ECU Tools (2) Tuning Tools and Parts (1)

List All Products
Forgot your password?
Forgot your username?
No account yet? Register
Page 1 of 1
[ 11 posts ]
Previous topic Next topic
AuthorMessage
Post subject: No available COM ports in RomRaider logger
Newbie

Joined: Fri Apr 04, 2008 12:41 am
Posts: 13
Location: Orange NSW
Hey guys,
I'm having some difficulty getting RomRaider working on my new Asus Eee PC. It's running XP, if it helps. I have just downloaded and extracted RomRaider 0.5.1b and d/l and extracted the latest ECU and logger defs into the RomRaider directory. I have gone into RomRaider and added these definitions.
Before installing RomRaider I installed ECUFlash and then used the drivers to successfully install the Tactrix OpenPort 1.3 cable that I have via USB.
My car is an Australian-delivered MY02 STi.
I have tried opening the RomRaider logger with the car switched on and I get no connection. The status indicator in the upper-right side of the logger window indicates 'stopped'. The pull-down menu for selecting a COM port is completely blank (therefor no COM port can be selected).
I then had a go at downloading my ROM using ECUFlash (selected 'non-USDM 01-05 WRX/STi' from memory) but no joy here either.
I have successfully logged, downloaded and flashed the ROM in my car's ECU many times in the past using my old laptop and old versions of Enginuity and ECUFlash.
Any suggestions would be very warmly welcomed.
Thanks,
Ben


Top
Post subject: Re: No available COM ports in RomRaider logger
RomRaider Donator

Joined: Wed Mar 29, 2006 10:38 pm
Posts: 5340
see if your cable shows up under ports in the device manager when it is plugged in. If it does, try updating the driver by pointing to the ecuflash driver folder. How exactly did you install the logger defs?


Top

Tactrix Port Devices Driver Device

Post subject: Re: No available COM ports in RomRaider logger
Newbie

Joined: Fri Apr 04, 2008 12:41 am
Posts: 13
Location: Orange NSW
see if your cable shows up under ports in the device manager when it is plugged in. If it does, try updating the driver by pointing to the ecuflash driver folder. How exactly did you install the logger defs?

I hope the driver is pretty up-to-date as I only installed it using the latest version of ECUFlash yesterday. I'll give it a go anyway.
I installed the logger defs by unzipping the latest ones into the RomRaider directory, then I went into the logger itself and pointed it towards the logger defs file.
...Ben


Top
Post subject: Re: No available COM ports in RomRaider logger
Newbie

Joined: Fri Jan 23, 2009 2:44 am
Posts: 16
If im not mistaken, the latest version of ECUFlash works with ONLY the 2.0 cable. If you have the 1.3, you need to use the older version. This could very well be why RomRaider does not see the cable. More than likely, you do not have the correct drivers


Top
Post subject: Re: No available COM ports in RomRaider logger
RomRaider Donator

Joined: Wed Mar 29, 2006 10:38 pm
Posts: 5340
If im not mistaken, the latest version of ECUFlash works with ONLY the 2.0 cable. If you have the 1.3, you need to use the older version. This could very well be why RomRaider does not see the cable. More than likely, you do not have the correct drivers

That is incorrect. RomRaider still works with the same cables it did before. The new version just adds the OP 2.0 support. I've used both my old tactrix 1.3 and the new 2.0 with RomRaider 0.5.1b's logger.


Top
Post subject: Re: No available COM ports in RomRaider logger
Newbie

Joined: Fri Jan 23, 2009 2:44 am
Posts: 16
If im not mistaken, the latest version of ECUFlash works with ONLY the 2.0 cable. If you have the 1.3, you need to use the older version. This could very well be why RomRaider does not see the cable. More than likely, you do not have the correct drivers

That is incorrect. RomRaider still works with the same cables it did before. The new version just adds the OP 2.0 support. I've used both my old tactrix 1.3 and the new 2.0 with RomRaider 0.5.1b's logger.

I know Romraider does. I said ECUFlash doesnt.


Top
Tactrix Port Devices Driver

Tactrix Port Devices Drivers

Port

Tactrix Port Devices Driver License Test

Post subject: Re: No available COM ports in RomRaider logger
Newbie

Joined: Fri Apr 04, 2008 12:41 am
Posts: 13
Location: Orange NSW
I managed to snavel the old laptop (my wife uses it most of the time) and tried to connect to the ECU using the old versions of everything. This time I could select COM4 from the drop-down list in the Enginuity logger but still couldn't connect. The message I get in the lower-left corner of the screen is 'Unable to send ECU init - check correct serial port has been selected, cable is connected and ignition is on'. The cable is definitely connected and the ignition is definitely turned on. I checked the device manager and the OpenPort 1.3 cable is installed and working properly under COM4.
This is getting confusing. I have successfully used this PC, cable, and software combination but now I'm getting nothing. Is it possible that the OpenPort cable is cactus?
...Ben


Top
Post subject: Re: No available COM ports in RomRaider logger
RomRaider Donator

Joined: Wed Mar 29, 2006 10:38 pm
Posts: 5340
I know Romraider does. I said ECUFlash doesnt.

Whoops, misread you, but still wrong. The latest version of Ecuflash still works with the old tactrix cables and I've also used it with my 1.3 tactrix without issues. Newer versions of Ecuflash may not work with knock-off tactrix cables, but that is pretty much any version of Ecuflash 1.30 and later.


Top
Post subject: Re: No available COM ports in RomRaider logger
RomRaider Donator

Joined: Wed Mar 29, 2006 10:38 pm
Posts: 5340
I managed to snavel the old laptop (my wife uses it most of the time) and tried to connect to the ECU using the old versions of everything. This time I could select COM4 from the drop-down list in the Enginuity logger but still couldn't connect. The message I get in the lower-left corner of the screen is 'Unable to send ECU init - check correct serial port has been selected, cable is connected and ignition is on'. The cable is definitely connected and the ignition is definitely turned on. I checked the device manager and the OpenPort 1.3 cable is installed and working properly under COM4.
This is getting confusing. I have successfully used this PC, cable, and software combination but now I'm getting nothing. Is it possible that the OpenPort cable is cactus?
...Ben

Did you try updating the drivers through the Ecuflash drivers folder?
Have you updated to the latest version of Java? Try posting the romraider.log file after an unsuccessful attempt at logging.


Top
Post subject: Re: No available COM ports in RomRaider logger
Newbie

Joined: Fri Apr 04, 2008 12:41 am
Posts: 13
Location: Orange NSW
I managed to snavel the old laptop (my wife uses it most of the time) and tried to connect to the ECU using the old versions of everything. This time I could select COM4 from the drop-down list in the Enginuity logger but still couldn't connect. The message I get in the lower-left corner of the screen is 'Unable to send ECU init - check correct serial port has been selected, cable is connected and ignition is on'. The cable is definitely connected and the ignition is definitely turned on. I checked the device manager and the OpenPort 1.3 cable is installed and working properly under COM4.
This is getting confusing. I have successfully used this PC, cable, and software combination but now I'm getting nothing. Is it possible that the OpenPort cable is cactus?
...Ben

Did you try updating the drivers through the Ecuflash drivers folder?
Have you updated to the latest version of Java? Try posting the romraider.log file after an unsuccessful attempt at logging.

I just went into Device Manager and updated the driver through there. Got the message 'no drivers available that are more suitable for this device' or something to that effect. According to Device Manager i have Tactrix OpenPort 1.3 connected via COM4 and the device is working and enabled. I also updated Java.
I can now connect through ECUFlash and I was able to successfully download the ROM from my ECU. I can also now log and view my ROM through RomRaider as well. The problem with RomRaider was that I was opening it via the executable jar file rather than the 'run' batch file. In previous versions there's nice obvious icon. Anyway I can confirm that the OpenPort 1.3 cable works just fine with RomRaider 0.5.1b and the latest release of ECUFlash.
Thanks so much for all the advice!
...Ben


Top
Post subject: Re: No available COM ports in RomRaider logger
RomRaider Donator

Joined: Wed Mar 29, 2006 10:38 pm
Posts: 5340
There's no run.bat with the official 0.5.1b release and you do run it from romraider.exe. Sounds like you are running a test release of 0.5.1b or trying to run from an old shortcut. Make sure you delete all versions of RomRaider and then download 0.5.1b from the main page and install, DL and install ECU/logger defs.


Top

Tactrix Port Devices Driver Updater

Page 1 of 1
[ 11 posts ]